Veel gestelde vragen?

– Heb ik een rijbewijs nodig?
Ja , u heeft een geldig bromfietscertificaat of autorijbewijs nodig om op een snorscooter te mogen rijden.

– Moet ik een helm dragen?
Nee, onze scooters zijn snorscooters die maximaal 25km/uur gaan en daardoor hoeft u geen helm op.

– Kunnen we met 2 personen op 1 scooter?
Jazeker, u kunt prima met 2 personen op 1 scooter rijden. Het maximale gewicht wat we hierbij aanhouden is ca. 200 kilogram.

– Zit in een arrangement de prijs van WA verzekering en brandstof inbegrepen?
Ja, in een arrangement zit de brandstof en WA verzekering in de prijs inbegrepen. Bij de losse verhuur kunt u ervoor kiezen om zelf af te tanken voordat u de scooter komt inleveren of u kunt het afkopen.

– Mogen we op de grote weg rijden met de scooter?
Nee, u moet waar mogelijk gebruik maken van het fietspad, in het verkeer wordt u met de snorscooter beschouwd als fietser.

– Wat als we pech krijgen onderweg?
Gelukkig komt het niet vaak voor dat de scooters met pech komen te staan onderweg maar mocht het toch gebeuren dan kunt u ons bellen. U krijgt de telefoonnummers mee als u vertrekt. We proberen het dan telefonisch op te lossen en als dat niet lukt dan komen we de scooter omruilen als we er nog over hebben. Wat ook kan is dat u bij iemand anders achterop verder gaat zodat de groep niet hoeft te wachten en dat wij later de scooter ophalen.

– Wat houdt de WA verzekering precies in?
Het gebeurt gelukkig bijna nooit maar mocht er onderweg wat gebeuren waarbij een derde partij betrokken is en de schuld ligt bij u. Bijv: u botst tegen een geparkeerde auto. Dan wordt de schade aan de derde partij vergoedt d.m.v. een eigen risico van €200,00, dit bedrag dient dan betaald te worden door de huurder. Wij handelen dan het verder af met de tegenpartij. Dit betekent ook dat schade aan de scooter voor rekening van de huurder komt. Uiteraard kijken we bij schade aan de kappen altijd of we het kunnen repareren/bijsluiten en alleen als dat niet het geval is dan komt de schade voor uw rekening.

Tips voor een onbezorgd dagje uit:

– Neem een zonnebril en zonnebrand mee. De zon kan vooral in de zomer erg fel zijn en door de wind kun je erg snel verbranden op de scooter.
– Neem voor de zekerheid een vestje of jas mee want doordat je stil zit en sneller gaat dan op de fiets kan de warmte soms wat tegenvallen op de scooter.
– Zorg ervoor dat u altijd wat contant geld op zak heeft. In veel routes voor de losse verhuur zitten veerdiensten, sommige hiervan zijn gratis maar de meeste niet. Reken voor een overtocht op ongeveer €1,00 per persoon enkele reis.

Touren op een scooter Batterijenweg 19c 4041 DA Kesteren Telefoon Kesteren 085 - 2007 035